SİVAS / MERKEZ - Karşıyaka Nuri Dönmezcan İlkokulu

Mrt

Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Sivas Yukarı Tekke Mezarlığındaki Şehitlik Müzesine ziyaret gerçekleştirildi.Tüm Şehitlerimizin Ruhu Şad olsun.

Mrt

Ülkemizde her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan orman haftası kapsamında 3/B sınıfın Orman Haftası okul panosu hazırladı.

Mrt

DİRİLİŞTEN KURTULUŞA BİR DURUŞTUR ÇANAKKALE...Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle okulumuzda program düzenlenmiştir. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Anasınıfındaki öğrencilerimiz meslekleri deneyimlemek ve öğrenmek için Afacanlar Dünyası Oyun Alanı’na gitti. Birden çok mesleği yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı bulan çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında bu ayın değeri olan VATANSEVERLİK konulu panomuz…

Mrt

05.03.2024 Salı günü okul idaresi ve Afete Hazırlık Kulübü kulübü öğretmeni Turan Yıldırım koordinatörlüğünde okulumuzda deprem ve bina tahliye tatbikatı düzenlendi. Saat 11.30'da siren sesleri ile başlayan tatbikatta öğretmen, öğrenci ve personeller çök kapan tutun yaptıktan sonra Sivil Savunma Kulübü tahliye planına uygun şekilde sıra ile sınıflar halinde okulu tahliye ettiler. Tahliye tatbikatı sonucunda okulun tamamen tahliye olması 2 dakika 30 saniye sürdüğü tespit edildi.

Tatbikatta görev alan öğretmen ve personel arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

‘’VALUES WITH THE  VOICE OF FABLES’’ (Masalların Sesiyle Değerler) projesi  öğrencilerimize kültürümüzün bir parçası olan Anadolu masalları ile yola çıkarak değerlerimizi yeni nesillere tanıtmak, toplumsal hayatta değerlerin gelişmesini ve canlı kalmasını farklı yöntem ve tekniklerle sağlamak, masallarımızı aktarırken ritm çalışmaları ile masal anlatımına farklı bir boyut kazandırmak ve değerlerimizi ön plana çıkarmak amaçlanmıştır. 4 ay boyunca sürecek olan bu projemizde ve farklı okullardan öğrenciler ile yapılacak eş zamanlı etkinliklerle etkileşimi arttırmak da hedeflenmiştir.

Şbt

1/A sınıfı Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek uygulamalı pizza yapmayı öğrendiler. Ayrıca atölye ve derslikler hakkında bilgi edindiler.

Şbt

Pedagog Dr. Suzan SARITAŞ ÇAKMAK tarafından okulumuz velilerine yönelik eğitim verildi.

Şbt

Sivas Belediyesi, Sıfır Atık Projesi Kapsamında Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm hakında eğitim verdi.

Şbt

HEDEF Projesi kapsamında tüm öğrencilerin katılımı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi.